PyhäKuidun Valojuhlaa vietettiin keskiviikkona 26.2.2020 Ravintola Katri & Aleksin viihtyisissä tiloissa.

PyhäKuidun Valojuhla Ravintola Katrissa & Aleksissa.
Ravintola Katrin & Aleksin näyttävät tarjottavat maistuivat meille kaikille.

Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen avasi illan kertoen PyhäKuidun historiasta. Hän kertoi myös, miten Pyhäjoen alueella oli iltaan mennessä myyty 817 liittymää, joka laskennallisesti ylittää 60 % liittymäpeittorajan koko kunnan alueella.

Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen
Kuva: Matti avasi illan puheellaan.

PyhäKuidun toimitusjohtaja Sauli Mankinen kertoi, miten 60% kattavuus saatiin ensin Parhalahdella täyteen. Ensimmäiset testiasiakkaat saatiin myös alueella verkkoon joulukuussa. Sauli oli löytänyt arkistojen kätköistä vanhan Raahen Seudun artikkelin vuodelta 1966. Artikkelissa parhalahtinen Lyyli Kittilä kiitteli sitä, että heidän taloonsa oli saatu vesijohtojärjestelmä ja kuinka hyvälaatuinen vesi tulee nykyisin hanasta eikä kaivosta. Heillä oli ollut 5 omaa kaivoa, joissa ei ollut riittänyt kapasiteetti. Sauli jatkoi: ”Moni on epäillyt kuituhankkeen tarpeellisuutta, kun on mobiililiittymät. 50 vuoden päästä katsellaan samalla ihmetyksellä Raahen Seudun artikkelia vuodelta 2020, jossa kerrotaan valokuidun saapuneen ensin Parhalahdelle.”

Pyhäkuidun toimitusjohtaja Sauli Mankinen
Kuva: Sauli kädessään arkiston aarre vuodelta 1966.

Parhalahtiset Jari-Pekka Ukonsaari ja Saara Mustakallio kertoivat tilaisuudessa kokemuksiaan valokuidusta. Saara kehui PyhäKuidun liittymän helppoa käyttöönottoa. Jari-Pekka kertoi etätöiden sujuneen kuin ajatus sekä television häiriöiden kadonneen. Hän kannusti kuulijoita ottamaan yhteyden sanoen: ”Varmasti tulevaisuudessa monet asiat menevät verkkoon, esimerkiksi lääkärikäynnit, jotka eivät tarvitse fyysistä käymistä, kotipalvelut, pankkiasiat, kuten lainaneuvottelut. Se on jo nykypäivää, todellisuutta – koko ajan enemmän ja enemmän. Tulevaisuudessa datan siirtomäärät vain kasvavat.”

”Aikanaan tultiin toimeen 2 Mbps ADSL:llä, jolla latailtiin MP3-biisejä netistä ja se tuntui mahtavalta, ei se enää tänä päivänä toimi.” kuittaa Jari-Pekka.

Asiakastarinansa kertoivat Jari-Pekka Ukonsaari ja Saara Mustakallio.
Kuva: Jari-Pekka ja Saara jakoivat tyytyväiset asiakastarinansa.

Projektipäällikkö Samuli Mäenpää Netplazalta kertoi rakentamisterveisinä, miten maanrakennusta jatketaan, kun maat sulaa. Netel aloittaa ensi viikolla runkoverkkorakentamisen Yppärissä, eli yppäriläisten kannattaa terästäytyä sopimuksen tekoon. Lue tästä tiedote.

Projektipäällikkö Samuli Mäenpää, Netplaza
Kuva: Samuli kehoitti erityisesti yppäriläisiä tekemään nopeasti sopimuksen.

PyhäKuidun myyjä Maija-Liisa Nordström ja Pirjo Isorinne Netplazalta esittelivät kiinnostuneille päätelaitetta, koteihin kiinnitettäviä rasioita sekä IPTV-palvelun käyttöönottoon tarvittavaa digiboksia.

Maija-Liisa Nordström ja Pirjo Isorinne
Kuva: Maija-Liisa ja Pirjo vastasivat kysymyksiin.

Tilaisuuden kauniista livemusiikista vastasivat Martta ja Josefiina Pyhäjoen lukiolta. PyhäKuitu kiittää kaikkia iltaan osallistuneita sekä Ravintola Katri & Aleksia herkullisista tarjoiluista.

Pyhäjoen lukion Martta ja Josefiina, sekä Ravintola Katrin & Aleksin kauniit tarjottavat.
Kuva: Taidetta kuuloaistille tarjoilivat Pyhäjoen lukion Martta ja Josefiina.
Taidetta lautasella tarjosi Ravintola Katri & Aleksi.