Jari-Pekka Ukonsaaren kotiin asennettiin ulko- ja sisärasiat sekä päätelaite Parhalahdella. Ukonsaaren perhe oli yksi ensimmäisiä PyhäKuidun asennuskohteita.

Ukonsaarille oli itsestäänselvää, että valokuituyhteys hankitaan, jotta saadaan nopeat ja luotettavat nettiyhteydet. Jari-Pekka vastaa työssään matkapuhelin- ja mobiiliverkkoasioista ja tekee työtä myös etänä: nykyisillä yhteyksillä ei pysty toimimaan.

Perheen harrastustoiminnassa ja viihdekäytössä tarvitaan myös luotettavia yhteyksiä. Ukonsaaret ovat huomanneet, että kun televisio on päällä, niin muut laitteet eivät toimi moitteetta. Kuidulta odotetaan myös toimintavarmuutta tulevia turvalaitehankintoja ajatellen.

Jari-Pekka Ukonsaaren mielestä kuituliittymä on käytännössä katsoen ilmainen: sillä turvataan nettiyhteydet kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

-Kiinteistökatselmukset ja asennus on hoidettu asiantuntevasti ja ammattitaidolla. Kiinteistökatselmuksen kuvat ja vahvistus tulivat nopeasti sähköpostiin, mistä pystyi vielä tarkistamaan, että kaikki asiat olivat kunnossa.

Sisäasennukset ja pihakartoitukset käynnissä

Vain kaivuutyöt pysähtyvät talven ajaksi: teletöitä ja sisäasennuksia tehdään läpi vuoden. Talopäitä tehdään nyt ensimmäisenä Parhalahden alueella ja siitä jatketaan muille alueille. Asentaja suunnittelee yhdessä kiinteistön omistajan kanssa kaivuureitin tontilla samalla käynnillä, kun käy tekemässä sisäasennuksen. Valokuitu kaivetaan rakentamisen edetessä alueelle, eli muille kuin Parhalahden alueelle ensi keväästä lähtien. Yhteyksiä kytketään sitä mukaa kun valokuitureitti kiinteistölle on valmis. Alueiden käyttöönoton edellytyksenä on, että kaikki talopääasennukset saadaan tehtyä: siksikin on tärkeää, että asiakkaat sopivat asentajan kanssa mahdollisimman pikaisesta asennuksesta.

Asiakkaan näkökulmasta prosessi etenee seuraavasti:

  1. Asentaja soittaa ja sopii sisäasennuksen ja tonttikartoituksen tekoajan: vastaathan siis myös tuntemattomista numeroista tuleviin soittoihin.
  2. Asiakkaan tulee mahdollisuuksien mukaan miettiä valokuidulle mahdollisimman suora ja helppo kaivuureitti. Jos kuitu tuodaan kiinteistöön suojaputkessa, tulee suojaputki kaivaa valmiiksi esille.
  3. Asiakkaan tulee ottaa selvää reitin varrella olevista sähkö- ja puhelinjohdoista, sadevesi- ja salaojaputkista sekä muusta mahdollisesta infrasta, joka kulkee maan alla.
  4. Asentaja tulee sovittuna aikana tekemään ensin kiinteistökartoituksen ja sopii asiakkaan kanssa parhaan mahdollisen reitin kaivuulle ja päätelaitteen sijoittamiselle asiakkaan osoittamaan paikkaan. Päätelaitteen sijoituspaikkaa mietittäessä kannattaa huomioida käyttötarpeet, esimerkiksi television sijainti.
  5. Asentaja tekee päätelaiteasennuksen kiinteistön sisällä sekä asentaa ulkokotelon.
  6. Maaurakoitsija tuo kuidun kiinteistön seinälle.
  7. Teleasentaja käy kytkemässä kiinteistön valokuidun verkkoon. Liittymä otetaan käyttöön.