Valokuiturakentaminen käynnistyi Pyhäjoella marraskuussa. Alkuperäisessä aikataulussa on pysytty ja ensimmäiset valokuidun käyttäjät kytketään verkkoon noin viikko ennen joulua.

Ensimmäiset käyttäjät kytketään verkkoon Parhalahden Rantalantiellä ja Ketolantiellä. Ensimmäisessä vaiheessa valokuidun saa käyttöönsä noin 10 taloutta, jotka raportoivat PyhäKuidulle valokuidun toiminnasta ja nopeudesta. PyhäKuitu tarjoaa käyttäjille sekä 100 megan että gigan liittymänopeutta.

Valokuitu on markkinoilla olevista tietoliikenneyhteyksistä toimintavarmin ja nopein. Se on pitkäaikainen investointi, joka mahdollistaa helposti esimerkiksi nopeuden noston käyttötarpeiden kasvaessa.

PyhäKuitu on julkaissut käyttöönotto-oppaan valokuidun käyttöönsä saaville, jossa opastetaan ja kerrotaan perusasiat valokuidun käytöstä ja käyttöönotosta. Opas on luettavissa PyhäKuidun nettisivuilla https://tinyurl.com/kayttoonotto-opas

Pyhäjoen seuraavista käyttöönotoista tiedotetaan ensi vuoden puolella. Pyhäjoen lumi-, jää- ja routatilanne on kehittynyt siten, että rakentamisajan ennakoidaan päättyvän pian. Kiinteistöillä päätelaitteiden asennukset jatkuvat läpi talven.

Ensi vuoden rakentamisjärjestykseen vaikuttaa alueiden tilausaktiivisuus. Varmista oman alueesi rakentuminen ajoissa tilaamalla liittymä www.tayskuitu.fi/pyhajoki tai soittamalla Täyskuitu-myyjä Maija-Liisa Nordströmille 050 4140 586.